COMUNICAT privind reluarea ședințelor arbitrale

Odată cu expirarea perioadei  în care a fost suspendată activitatea Curții de Arbitraj  prin Dispoziția nr.1 a președintelui CACI CCI RM nr.1 din 27.03.2020 conform  Hotărârii Parlamentului nr. 55/2020 din 17.03.20 privind declararea stării de urgenţă, avînd în vedere  Hotărârea nr. 10 din 15 mai 2020  a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică privind declararea stării de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova pe perioada 16 mai – 30 iunie 2020, cu posibilitatea de prelungire a termenului dat în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice, prin Dispoziția nr. 2 a președintelui CACI CCI RM din 18.03.2020  a fost reluată  activitatea Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a RM și desfășurarea ședințelor de arbitraj, însă  cu menținerea respectării unor măsuri de precauție strict necesare, a căror oportunitate va fi determinată de situația epidemiologică din țară.

În continuare se încurajează comunicarea actelor de procedură, recepționarea corespondenței, materialelor din partea justițiabililor, prioritar, prin utilizarea mijloacelor electronice de comunicare.

În scopul prevenirii răspândirii infecțiilor respiratorii cauzate de virusul COVID-19, pentru asigurarea sănătății și securității de muncă la nivelul angajaților și justițiabililor, se  impune respectarea  în interiorul sediului Camerei de Comerț și Industrie și nemijlocit a Curții de Arbitraj Comercial Internațional a  măsurilor de protecție  antiepidemice de ordin general obligatoriu – echipamente de protecție (măști sanitare, mănuși).

Accesul în sediul Curții de Arbitraj se face în acord cu prevederile Ordinului președintelui CCI a RM nr.12-A din 11.05.2020, privind accesul și aflarea angajaților și vizitatorilor în sediul central  și filialelor  CCI a RM în perioada stării de urgență în sănătate publică și cu Hotărârile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică privind declararea stării de urgenţă în sănătate publică.

Tel. pentru informații: 0 22 23 52 88; 067439855.

e-mail: [email protected];